Košíčky

Zmiešame sezamovú pastu Tahinikokosovým olejom v pomere cca 3:1 a pridáme med podľa chuti na osladenie, štipku soli. Polovicu tohto krému nalejeme do košíčkov a necháme si v košíčkoch miesto, na tmavý krém (košíčky so svetlým krémom dáme zatiaľ do chladničky, kým krém stuhne). Tmavý krém získame tak, že do druhej polovice svetlého krému primiešame karob v takom množstve, aby sme dosiahli svetlohnedú alebo tmavohnedú farbu (vyskúšajte, čo vám bude viac chutiť). Keď krém v košíčkoch stuhne, vyberte košíčky z chladničky, môžete do košíčkov naukladať napr. nasekané mandle alebo sušené ďatle a všetko zaliať tmavým krémom. Znovu putujú košíčky do chladničky a keď krém stuhne, dvojfarebný dezert je hotový a môžete ho ozdobiť mätovým lístkom, posypať strúhaným kokosom atď. Po vybratí z chladničky by sa mal hneď zjesť, aby sa nezačal topiť.

Skrátená verzia pre „urgentné“ pripady: Svetlý krém nalejte do košíčkov, nasypte nasekané mandle, sušené ďatle alebo nič J a hneď nalejte aj tmavý krém – lyžičkou 1 krát jemne premiešajte, aby ste dosiahli peknú mramorovú štruktúru a dajte do chladničky stuhnúť. Celá príprava trvá do 10 min. a super zdravý dezert je na svete!