Mäsovo-zeleninový vývar

Vývar z kostí, mäsa a zeleniny patrí medzi najzdravšie jedlá. Najmä počas choroby, keď človek nemá chuť vôbec na nič, táto polievka dokáže spraviť zázraky. Keďže táto stránka nie je zameraná na recepty, tak len stručne: vývar môžete urobiť z morčacích krkov, krídel, hovädzích kostí atď. Dôležité je, aby ste zohnali kosti a mäso z prirodzene chovaných zvierat, aby sa vám do polievky dostali len dobré veci. Potom už stačí pridať zeleninu (mrkva, petržlen, celer, cibuľa, cesnak, kaleráb atď.), korenie (čierne mleté, kurkumu, nové korenie, ligurček atď.) a nechať variť, kým mäso nezmäkne. Ak pridáte lyžičku jablčného octu, tak z kostí a chrupaviek prejdú živiny do vývaru oveľa rýchlejšie. Keď už polievka nevrie, pridajte petržlenovú vňať. Vývar je aj plný kolagénu, takže pomáha vašim kĺbom aj spomaľuje tvorbu vrások.