Proteínové guľky/tyčinky/korpus na tortu

V mixéri rozmixujeme konzervu cíceru (tekutinu si necháme, ak by sme ju neskôr potrebovali na zvlhčenie zmesi), sušené hrozienka alebo ďatle (pridávajte podľa chuti, čím viac, tým to bude sladšie), trochu soli, mandle, sezam, chia semienka, bezlepkové ovsené vločky (len cca 2 lyžice), karobový prášok (cca 2 lyžice), rovnaké množstvo sušeného kokosu. Ak po zmixovaní je zmes na tvarovanie guličiek veľmi suchá, môžete pridať ošúpané jablko, vodu z cícera, med atď. a znovu rozmixujte. Ak je veľmi vlhká, pridajte suché prísady ako napr. mandle, sezam, ovsené vločky….  Keď je to už akurát na tvarovanie guličiek alebo tyčiniek (pomocou valčeka sa vyvaľká placka a nakrája na kocky, obdĺžničky atď.), vytvorte, čo sa vám bude páčiť a môžete obaliť napr. v kokose alebo sezame. Ak túto zmes (nemala by byť príliš mäkká) natlačíte do tortovej formy a dáte na cca 2 hod. do chladničky, vznikne vám zdravý nepečený korpus na tortu.